Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /customers/1/7/1/destelle.nl/httpd.www/hvo/wp-includes/post-template.php on line 284

Terug naar Info

Uitleg

Algemene en Informatie en uitleg

Dit jaar zal de haringvlietoversteek plaatsvinden op zaterdag 16 september 2017. Dit is een zwem (prestatie) tocht van 3 kilometer die wordt gezwommen nabij de Haringvlietsluizen. Speciaal voor dit evenement zullen de Haringvlietsluizen door Rijkswaterstaat gesloten worden.

Alle deelnemers dienen zich te melden op het strand naast het Expo terrein te Stellendam. Vanaf hier worden zij per touringcar vervoerd naar de start op het Quakstrand te Hellevoetsluis. De finish is op het strand bij het Expo terrein. De organisatie deelt plastic zakken en labels uit om u spullen vanaf de start naar de finish te brengen

Veiligheid

Alle deelnemers krijgen een cap met startnummer die gedurende de hele tocht gedragen moet worden. Bij de finish zal deze cap worden ingenomen als controle middel. De tijdslimiet om te finishen is 2 uur na de start. Deelnemers die dan de finish nog niet hebben bereikt zullen uit het water gehaald worden.  Gedurende de tocht zal de veiligheid van de zwemmers nauwlettend in de gaten worden gehouden door diverse organisaties. Aanwezig zijn diverse reddingsbrigades, zijn er duikers en zullen er op het water diverse boten en kano’s zijn die begeleidend meevaren. Uiteraard zal ook een deskundig team EHBO’ers klaar staan voor

De organisatie wil er op wijzen dat het dragen van een wetsuit en zwembril sterk wordt aangeraden! Het gebruik van hulpmiddelen tijdens het zwemmen is echter niet toegestaan.

Wie kunnen er inschrijven?

Inschrijven is mogelijk voor iedereen vanaf 15 jaar of die dit jaar 15 worden (geboortejaar 2002) en ouder die over een goede zwemvaardigheid en conditie beschikt. Minderjarige dienen toestemming te hebben van ouder of verzorger. Deze dienen ook op 16 september aanwezig te zijn om te tekenen voor akkoord. Ook moeten zij tijdens de race aanwezig blijven.

Hoe kunt u inschrijven?

Inschrijven kunt u doen via het inschrijfformulier en is geldig nadat u het inschrijfgeld van €12,50 heeft overgemaakt naar: rek.nr. NL78 RABO 0361 3093 92 t.n.v. de Stelle o.v.v. hvo 2017, de naam van de zwemmer en uw inschrijfcode die u via de mail krijgt. Mogelijk wordt deze mail als spam gezien door uw e-mail provider. Kijk dan uw Spam-box. Heeft uw helemaal geen mail ontvangen neem dan contact op met de organisatie. De uiterste inschrijfdatum is 28 augustus 2017. Het maximaal aantal deelnemers is 200 personen en zal op volgorde van binnenkomst worden behandeld. Alle deelnemers ontvangen via email nog een bevestiging van hun inschrijving en later een informatiepakket inclusief een eigen risico verklaring.

Deelname geschiedt geheel op eigen risico. De organisatie stelt zich niet aansprakelijk voor verlies, diefstal, ongeval of andere gebeurtenis. Ze behoudt zich het recht om deelnemers zonder opgaaf van reden te weigeren. Alle aanwijzingen van de organisatie dienen te worden opgevolgd. Op 16 september dient u persoonlijk een eigen risico verklaring in te leveren voorafgaand aan de start.

Mochten er nog vragen zijn mail deze dan naar haringvlietoversteek@destelle.nl

Chronologisch overzicht (voorlopig)

Zaterdag 16 september 2017:

8.30 uur Start aanmelden zwemmers (Expo terrein)
9.00 uur Vertrek 1e bus richting Quak-strand
10.00 uur Uiterlijk aanmelden
10.20 uur vertrek laatste bus richting Quak-strand
10.45 uur Alle deelnemers verzamelen in startvak
11.00 uur Start Haringvlietoversteek
11.45 uur Verwachte aankomst van de snelste deelnemer
13.00 uur Uiterste finishtijd, deelnemers uit water halen die niet gefinisht zijn