Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /customers/1/7/1/destelle.nl/httpd.www/hvo/wp-includes/post-template.php on line 284

Terug naar Info

Reglement

 1. Bij aankomst op Expo Haringvliet dienen de deelnemers zich te melden in de tent van de wedstrijdleiding. Daar krijgt men het volgende uitgereikt:
  • Een badmuts, deze dient de gehele toch zichtbaar op het hoofd gedragen te worden.
  • Een plasticzak voor spullen die meegenomen worden naar de Hellevoetse zijde.
  • Een label met het startnummer. Deze dient op de zak geplakt te worden met kleding die mee terug genomen wordt naar de finishzijde. Alleen de zakken die op de aangegeven plaats liggen worden meegenomen. De organisatie brengt deze zakken naar de kleedruimte bij de finish.
 2. In de tent voor de wedstrijdleiding moeten de deelnemers tekenen dat het geheel op eigen verantwoordelijkheid is en dat de organisatie niet aansprakelijk is of gesteld kan worden voor diefstal, schade, ongevallen of enigerlei andere gebeurtenis.
 3. Om deel te mogen nemen moet men minimaal 15 jaar zijn of in hetzelfde jaar 15 jaar worden. Verplicht legitimatie meenemen, om inschrijving te controleren.
 4. Minderjarige deelnemers moeten ook door een ouder/voogd laten tekenen. Deze dient ten tijde van de oversteekt ook aanwezig te zijn op het terrein.
 5. Deelnemers dienen zich om te kleden in de daarvoor beschikbare tenten op het Expo Haringvliet.
 6. Het zwemmen dient te geschieden zonder hulpmiddelen en zonder anderen te hinderen. Het gebruik van wetsuit en chloorbril wordt door de organisatie sterk aangeraden. Het gebruik van een zwemboei of Safety Swim Device is toegestaan.
 7. Het is de zwemmers in verband met de veiligheid niet toegestaan om horloges of sieraden te dragen.
 8. Er zal tijdens de oversteek voordurend begeleiding zijn van kano’s, boten, duikers en diverse reddingsbrigades. Ook is er een gespecialiseerd EHBO-team aanwezig.
 9. Deelnemers worden met de bus naar de start aan Hellevoetse zijde gebracht.
 10. Er zal vanaf het strand worden gestart, vanuit het startvak. Het is dus niet mogelijk om vanuit het water te starten. U kunt het startvak pas betreden 15 minuten voor de start na een oproep van de organisatie, en nadat u geregistreerd bent door een van de medewerkers. Dit om het exacte aantal zwemmers te registreren.
 11. Gedurende de oversteek gelden de volgende regels:
  • Alleen een arm opsteken en/of roepen als er iets aan de hand is.
  • Indien men bij een kano even wil aanklampen dan het liefst aan de voorkant van de kano hangen, i.v.m. omrollen van de kano.
  • De start vindt plaats vanaf de kant, dus niet in het water!
  • Er mag alleen via het aangegeven parcours worden gezwommen. Men moet de ballenlijn van de sluizen aan de rechterkant houden. De kano’s zullen de tocht vanaf de start aan beide zijden begeleiden tot deze ballenlijn. Daarna varen zij aan uw linkerkant.
  • De cap blijft te allen tijde op en wordt na aankomst direct aan de organisatie gegeven. Ook als men moet opgeven, moet de cap onmiddellijk na aankomst bij de finish aan de organisatie worden afgegeven. Dit om te controleren dat iedereen daadwerkelijk is aangekomen.
  • Iedereen legt de plastic zak met kleding op de aangegeven plaats bij het clubhuis van de catamaranvereniging neer. Kleding die daar niet ligt, wordt ook niet meegenomen!
 12. De organisatie is herkenbaar aan blauwe ZC de Stelle-shirts.
 13. Alle aanwijzingen van de organisatie dienen opgevolgd te worden. In die gevallen waarin het reglement niet voorziet, beslist de organisatie. Haar beslissing, ook in geval van protesten, is bindend.
 14. De organisatie gaat ervan uit dat elke deelnemer op de hoogte is van het wedstrijdreglement. De deelnemer bevestigt tevens met zijn/haar ondertekening dat kennis is genomen van het reglement.

Wij hopen op uw medewerking en begrip voor het naleven van deze regels